HØSTFEST

I dag har vi hatt vi høstfest i Imekollen

Imekollen har i mange år vært en Mer-barnehage. Nå heter det 5-om-dagen-barnehage. Det betyr at vi har bestemt at vi skal servere mye frukt og grønt til måltidene i barnehagen. Vi hadde bestil nytt materiell fra nettsiden 5-om-dagen som er drevet av Opplysningskontoret for frukt og grønt. Vi fikk en stor pakke med barneforklær, epledeler, flotte plakater og fine små bøker til alle barna.

Vi kan se på plakatene med bilder av gode grønnsaker og deilig frukt. Der kan vi finne det vi liker best og lære navn på nye frukter.

I dag hadde vi samling om frukt og grønt og vi sang flere høst- og grønnsaksanger. Siste post på programmet var det tradisjonelle grønnsakeventyret som blir diktet nytt for hvert år. Årets eventyr ble vist på Power Point og handlet om Løven Leopold som likte så godt is og fikk lære om 5-om-dagen.

Dagen ble avsluttet med deilige fruktspyd med variert frukt.

klikk på bilde av hånden så kommer du rett inn på frukt.no

Her finner du mange nyttige tips til et sunt kosthold.